“RESIDENS - en virtuell föreställning”

är en ny episod i teater 90°:s och Akse Petterssons samarbete i att arbeta och experimentera med teater i ett virtuellt format, att skapa material som enkom är menat för det digitala formatet. Tidigare har arbetsgruppen gjort två streamade föreställningar: Norppa-LIVE 2020, och 19h90° 2021. I denna föreställning, RESIDENS, sänder vi en ca 30 min lång livestream, med två skådespelare och en webcam. Allting spelas live, i realtid och publiken får följa med sändningen på egna skärmar, via YouTube.

 

Som tidigare frågar vi oss: är teaterns magi möjlig att fånga och uppleva virtuellt? Kan vi uppnå en känsla av möte och kontakt med en publik bara via en skärm och högtalare? (Kan det kännas viktigt och värdefullt att verket skapas i realtid?)

 

Materialet i RESIDENS är skapat av arbetsgruppen i en lång process av diskussioner och improvisation kring frågor och tankar om frihet, rädsla, ensamhet, konst och meningen med allting.

 

RESIDENS spelas och sänds:


lö 17.12. kl 16:00
ti 20.12. kl 20:00

 

PLATS:

https://www.youtube.com/@teater90

 

Arbetsgrupp: Edith Holmström, Markus Riuttu och Akse Pettersson
video: Ida Järvinen, videoteknik: Matias Koivuniemi
musik och ljud: Lauri Schreck
med hjälp av: Milja Aho, Pietu Pietiäinen och Marc Gassot

 

Biljetter för föreställningen behöver inte köpas, men istället har åskådarna en möjlighet att donera till välgörenhet i samband med föreställningen (via mobilepay).